Om oss

Bröderna Gustafssons är ett gammalt familjeföretag som förser Falköping och stora delar av Skaraborg med allehanda vitvaror.

 

Vi förser privatkunder, företag och offentlig förvaltning på Falbygden och södra Skaraborg med produkter.

Vi är ett alldeles lagom litet företag med en stark lokal förankring och oslagbar närhet till kunderna. Vi håller en konsekvent låg prisprofil och kombinerar den med leveransservice och reparationer.
Vi har fötterna tillräckligt långt ned i myllan för att aldrig glömma vad nöjda kunder och långsiktiga relationer betyder för både oss som företagare och för dig som kund.
Sedan 1998 är Bröderna Gustafssons ett systerföretag till Elon Thorssells i Skövde.

Vår historia

Historien om Bröderna Gustafsson i Åsle startade redan de första åren på 50-talet. Bröderna Gösta och Karl-Erik drev hönseri i fädernesgården. En tös från Varaslätten var anställd för att sortera ägg. Hon hette Astrid och råkade vara syster till en viss Karl-Erik Andersson från Jung. En dag tyckte Astrid att bröderna Gustafsson skulle följa med till brodern i Jung och titta på dennes nystartade tillverkning av tvättmaskiner. Detta skulle väl passa bröderna bättre än att sälja ägg, tyckte hon. Sagt och gjort, Gösta och Karl-Erik åkte till Jung och kom tillbaka med en tvättmaskin som var en av de allra första exemplaren som tillverkades. Den fick begagnas av mamma Gustafsson medan ytterligare en tvättmaskin såldes till den största gården i byn – Svartarp.
Tvättmaskinerna gjorde succé och vad det led installerade Bröderna Gustafsson en tvättmaskin på en släpkärra. Så kunde man enkelt åka omkring på gårdarna och demonstrera det moderna underverket som skulle spara arbete och slit i hushållen. Idag är Bröderna Gustafsson i Åsle en av bygdens äldsta leverantörer av vitvaror.

Sedan 1998 bedriver man även försäljning i Skövde genom systerföretaget Thorssells.